Susahnya nak kurus bila usia dah meningkat ni. Cara turun berat 81kg ke 68kg

Assalamualaikum dan selamat pagi. Ainul nak kongsi kisah suami Ainul ni. Dia sejak kahwin memang comel orang nya

Berat masa kahwin 10 tahun lepas katanya dalam 73kg. Dan paling berat pernah 81kg.

Susahnya nak kurus bila usia dah meningkat ni. Lagi bila umur makin meningkat.metabolisme badan makin menurun. Nak taknak kena paksa juga berat turun. Bahaya tau. Usia 35 ke atas ni la kalau tak jaga penyakit macam macam datang.lagi lagi 3 serangkai . Jantung, kencing manis, darah tinggi

Tahun lepas berat dia pernah cecah 81kg. Pehhh tengok perut 😅😅

Ramadan lepas mula projek misi kurus ni. Dan raya pun teruskan. Berat dia terbaru walaupun lepas raya 68kg.

Apa yang suami Ainul lakukan?

1. Jaga makan

Ni mestilah buat.nak kurus tapi hari hari teh tarik, nasi lemak, kfc,mcd.hai hai bye bye la ye

Tapi takdelah kontrol sampai tak enjoy makan, open house raya. Tetap makan lemang,rendang,ketupat. Tetap enjoy makan nasi setiap hari

2. Senam

Kami takde p gym.p jalan, jogging kat tasik je. Spend masa 1 jam sehari cukup.ni sebab jalan so 1jam la.kalau korang lari mesti cepat habis.kami buat 5km setiap hari konsistent. Tak larat lari, jalan je.

Tapi kami tak senam pada waktu malam.zumba ke run malam malam takde ye.

Sebenarnya tak bagus senam malam.malam untuk kita rehat, tido.dan bila senam malam lagi banyak radikal bebas. Radikal bebas nilah penyebab kanser, penyakit bahaya

Malah pakar pun ada cakap pasal ni.elak la bersenam waktu malam

3.Supplement

Ni pun wajib kami ambil. Nak kurus tapi kolesteroo tinggi,otot tak cukup,tak cergas, kulit tak cantik, badan banyak toksin

Ambil supppement supaya otot kita cukup, dalaman sihat, takde toksin dalam badan

Memang beza ambil dengan tak ambil supplement

Supppement akan bantu lengkapkan nutrisi badan kita hilang masa proses diet. Kalau nutrisi tak cukup badan akan hellwire.

Apa supplement yang kami ambil?

1. Cinch Shakes

Cinch Shake Mix ni mengandungi leusina dimana mampu membakar lemak dan menjaga kesihatan otot sewaktu proses penurunan berat badan. Ototlah menaikkan kadar metabolisme dan juga membakar kalori. Ada 3 perasa

1. Vanilla 2. cafe latte 3. chocolate

omega guard

Omega Guard

Asid lemak Omega-3 membantu anda menturunkan berat badan :- 1.Omega-3 membantu menghilangkan lemak dan membina otot

2.Omega-3 membantu mengurangkan selera makan

3.Omega-3 menjadikan diet dan senaman yang anda amalkan lebih efektif untuk menurunkan berat badan

4.Omega-3 membantu mengurangkan pengumpulan lemak akibat dari pemakanan seharian.

5.Omega-3 meningkatkan kesan metabolik obesiti

dtx complex

Herb Lax

80% proses DETOX berlaku di hati. Kenapa susah nak kurus? sebab hati banyak toksin.

Kalau ada kawan kawan yang berminat nak cuba cara kurus suami Ainul ni, boleh whatsapp kami

Kami akan coach anda. Apa kena makan, cara senam dll

www.wasap.my/60133612717/kurus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge