Tak suka minum susu tapi takut tulang cepat reput

Assalamualaikum & Salam sejahtera

Siapa kat sini tak suka minum susu? angkat tangan !! Ainul suka minum susu cuma tak suka bancuh susu. Jadi kena la beli susu kotak fresh. 1 kotak susu fresh tu katkan 1 kotak RM5. tahan 2 hari la rasanya kot. sebab Ainul kadang kadang sehari dah licin. kalau ikutkan nak cukup 1000mg kalsium sehari mahu kena 2-3 gelas. confirm la sekotak sehari…

1 kotak RM5 =1 hari

30 Hari = 30 kotak = 30xRM5 = RM150 uolsss

Itu baru susu tau..

akhirnya jumpa pil kalsium. makan 4 biji sehari. 1 botol ada 120biji. Tahan 1 bulan dan harga hanya RM64 sahaja.. beza RM86 hinggit tau

Kenapa Shaklee Osteomatrix pilihan saya?

kerana Ostematrix ni lengkap dgn unsur Kalsium, Magnesium, dan Vitamin D. Vitamin D dalamnya penting utk memastikan penyerapan kalsium dalam darah dengan lebih efektif. Makan 4biji sebelum tidur, esoknya bangun pagi cergas ceria, membuang memang mudah.. Alhamdulillah..

Tahukah anda Shaklee OsteMatrix membekalkan:
a) 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
b) 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
c) 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium

Tahukah anda mengapa kita perlu amik 4 biji osteomatrix sebelum tidur??

Sebabnya, penyerapan kalsium bergantung kepada berapa kerap kita buang air kecil. Pada waktu malam, kita kurang ke toilet, so tubuh lebih mudah menyerap lebih banyak kalsium. Dan sebagai bonusnya, kita akan dapati boleh bangun pagi keesokannya dengan lebih mudah, tiada cramp/sengal2 dan badan rasa lebih ringan gitu

Jagalah tulang sebelum terlambat.

Sejak amalkan pengambilan Ostematrix ni jarang sakit sakit pinggang. Masa pregnantkan Maryam pun takde kena cramp kaki.

Tak perlu risau kalsium cukup ke tak..

Kalau makan ostematrix ni perlu ambil susu tak? Kalau korang nak minum susu still boleh. kalsium bukan untuk tulang, gigi sahaja tau. kalsium juga diggunakan untuk aktifkan sel badan kita. ni ilmu ainul dari dari nutritionist Shaklee

Siapa belum cuba wajib cuba.. untuk siapa kalau bukan untuk kesihatan diri sendiri. Jaga dari sekarang bukan tunggu sakit..

zaman krisis ekonomi ni kena jaga kesihatan. kos perubatan bukan murah. mahu puluh, ratus ribu.

yang nak mencuba boleh hubungi Ainul di 0133612717 untuk order dan Ainul akan pos terus kepada anda.

Jika anda duduk di Shah Alam. Ainul boleh hantar terus ke pintu rumah . FREE DELIVERY 🙂

Jom jaga tulang, gigi kita..

One Reply to “Tak suka minum susu tapi takut tulang cepat reput”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge