Tips Sihat Masa Mengandung di Umur 30Tahun Tiada GDM

” Ainul masa pregnant healthy sangat. nak follow la cara Ainul”

Whatsapp seorang sahabat yang juga pregnant. Terus beli full set pregnant shaklee.

Tips Sihat Masa Mengandung di Umur 30Tahun Tiada GDM

Ramai cakap masa pregnant kan Maryam , Dahlia nampak healthy sangat.

Alhamdulillah. memang rasa sihat, bertenaga walaupun sudah 30tahun masa mengandung Maryam dan 33 tahun masa mengandungkan Dahlia

Masa pregnantkan maryam, dah la 4 tahun tak pregnant. Jadi badan pun tekejutz kot. feeling macam 1st time pregnant.

Pengalaman 3 kali mengandung semestinya mengalami 3 pengalaman yang berbeza. walaupun 3 kali mengandung anak perempuan , pengalaman tetap berbeza. Anak pertama Ainul hanya makan vitamin yang diberikan oleh hospital manakala mengandung anak kedua ketiga , Ainul mula makan vitamin dari Shaklee. Vitamin untuk ibu mengandung.

Perbezaannya? Harus la ada perbezaan kan. Rasanya banyak beza makan vitamin ketika mengandung.

1. Morning Sickness

3kali mengandung ada alahan morning sickness. Anak 1st alahan sampai 5 bulan. Hanya boleh makan bubur nasi sahaja. makan je muntah. huhuu.. terbaring je siang & malam. Anak ke dua tiga alahan sampai 3 bulan tetapi masih boleh bangun, buat kerja sikit sikit . Maybe dah ada pengalaman kan. Masa pregnant anak ke dua tiga Ainul makan peppermint Ginger Plus , Nutriferon untuk membantu mengurangkan morning sickness ketika hamil. Alahan morning sickness ni tiada ubat ye. Cuma boleh bantu mengurangkan sikit. Benda yang harus kita tempuhi dan nikmati saat saat mengandung.

2. Kencing Manis, Darah Tinggi

Syukur semua masa mengandungkan anak anak ni, Alhamdulillah tiada masalah kencing manis & darah tinggi. Masa mengandungkan Maryam, beza 4 tahun. Umur pun dah 30tahun. Risau juga sebab bila umur meningkat, 2 penyakit ni senang datang kan. Alhamdulillah bebas dari 2 masalah yang sering wanita hadapi ketika mengandung . Ainul pastikan vitalea, B complex & vitamin C sentiasa konsistent makan setiap hari.

3.Hb Rendah 

Masa mengandungkan Arreessa Hb rendah pernah bacaan 8 dan paling tinggi 10. bacaan 10 pun kadang kadang je. Memang selalu la kena bebel dengan nurse sebab Hb rendah ketika mengandung. Bebelan nurse tu ada betul nya. untuk kebaikkan kita ibu dan bayi. Banyak sebab kenapa bahaya Hb rendah ketika mengandung. risiko bukan pada ibu je tau. Bayi pun ada risiko tinggi.

Masa mengandungkan Maryam & Dahlia , Ainul konsistent makan Vitalea,Vitamin C. Alhamdulillah Hb normal. dari awal pregnant sampai bersalin.

Bukan Ainul je tau ada masalah Hb rendah ketika mengandung ni. Majoriti para ibu mengalaminya.

4. Cramp kaki

Masa mengandungkan Arreessa, cramp kaki atau simpul biawak setiap malam tau. Ainul sampai fobia nak tidur. Setiap malam menagis kat husband. Sakit nya Ya ALLAH.. siapa yang selalu kena cramp kaki masa mengandung ni tahu la azabnya macamana. rasa nak menjerit biar 1 taman dengar. lagi lagi time sejuk, malam tu hujan. huhu

Mengandungkan Maryam tekad konsistent makan Ostematrix. Ainul makan Ostematrix 4 biji sebelum tidur. Ainul tahu Ainul susah nak konsistent minum susu 2 gelas sehari. Yelah kita perlukan 1000mg kalsium sehari. Kalau tak cukup baby akan serap 100% kalsium dari tulang belakang kita. Nak ke belum 60 tahun dah bongkok nenek kebayan..

Ostematrix ni kalsium yang lengkap dengan vitamin D, Magnesium. 4 biji bersamaan 1000mg. InsyaALLAH cukup keperluan seharian kalsium untuk ibu mengandung

5. Berat badan

Paling happy sekali bab ini la. Ainul adalah seorang yang berat senang naik, susah nak turun. Masa mengandungkan Arreessa alahan teruk sampai 5 bulan, boleh makan bubur nasi tetapi setiap bulan timbang mesti naik 1-2kg. Total berat naik masa 9 bulan mengandung 13kg. 44 hari berpantang berat turun 9kg je. huhuhuuu.. lepas bersalin berat makin naik lagi. menci kan

That’s why Ainul jatuh cinta pada Shaklee ni. Total 9 bulan mengandungkan Maryam berat naik 5kg. Tetapi berat Maryam masa lahir lagi berat dari Arreessa tau. seminggu berpantang berat turun 8kg. yeah!!!! Alhamdulillah setahun bersalinkan Maryam, berat masih boleh maintain lagi.

Pengalaman makan set mengandung Shaklee sangat la BEST. Vitamin ketika Hamil yang Shaklee sediakan sudah cukup lengkap. Untuk kesihatan ibu dan bayi

6. Sembelit

Ainul di dua dua kehamilan tiada masalah sembelit. Cuma pengalaman kakak, adik adik yang sembelit ketika mengandung, mereka makan Ostematrix Alhamdulillah banyak membantu.

Apa yang Ainul ambil untuk set mengandung Shaklee :-

1. Vitalea

2. B complex

3. Vitamin C

4. Ostematrix

5. Omega Guard

Vitamin wajib Ainul ambil ketika mengandung. Bila dah makan pastikan konsistent makan baru la nampak perbezaannya.

 

Tips Sihat Masa Mengandung di Umur 30Tahun Tiada GDM

FULL SET KEHAMILAN SHAKLEE

✔ VITA-LEA IRON FORMULA
-Membantu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung kekurangan zat besi. Kesan kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu hamil mudah pitam, lesu, kurang fokus dan lemah ingatan.
.
✔ SUSTAINED RELEASE VITA-C
-Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi serta menjadikan kulit lebih cantik.
-Membantu penyerapan iron(zat besi), kekurangan vitamin c menyebabkan iron tidak dapat diserap dengan sempurna di dalam tubuh badan.
.
✔ B-COMPLEX
-Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan. Membantu tubuh badan lebih bertenaga, lebih fokus, menstabilkan emosi serta menyerikan lagi wajah ketika hamil.
.
✔ ESP
-Memberikan tenaga yang berkekalan sehingga berjam-jam lamanya dan menjadikan kulit lebih licin, gebu dan anjal. Ewah 😉
.
✔ OSTEMATRIX
– Hampir 90% kalsium ibu diserap oleh bayi, maka ibu perlu menggantikan semula kalsium tersebut untuk mengelakkan berlakunya osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, sakit pinggang, kebas kaki, mudah letih, lesu dan nampak lebih tua dari usia.
.
✔ OMEGAGUARD
– Lengkap dengan DHA dan EPA, penting untuk perkembangan otak bayi yang sihat dan bijak.
.
Jom nikmati perjalanan kehamilan yang indah dengan set hamil Shaklee

Siapa kawan kawan yang sedang pregnant , mencari supplement untuk bagi extra pada diri sendiri & baby boleh cuba set ni. Ainul sendiri makan bukan masa mengandung je. berpantang, menyusu dan setiap hari ambil

Tak salahkan berbelanja lebih untuk diri sendiri lebih sihat dan lebih gembira dengan perjalanan kehamilan. Bila kita sihat, baby sihat tiada benda lebih berharga dari ini kan

yang berminat boleh contact Ainul
www.wasap.my/60133612717/sethamil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge