Vitamin Ibu Mengandung Untuk Sihat,Bertenaga, Kulit Cantik Dan Baby Bijak

Semasa mengandung semestinya ibu ibu nak yang terbaik utuk anak anak dalam kandungan lagi kan. Kita nak kita sihat, kita bertenaga dan baby pun lahir bijak, sihat. Siapa sanggup 9 bulan mengandung ada masalah hb low, kencing manis, darah tinggi dan lain lain. Asyik ulang alik check up. Ainul tidak la banyak pengalaman. 3 kali je baru pengalaman mengandung ni. Tapi ada beza bila pregnancy yang Ainul amalkan supplement dengan tidak

Vitamin Ibu Mengandung Untuk Sihat,Bertenaga, Kulit Cantik Dan Baby Bijak

 

Nampak tak beza. mungkin kualiti camera zaman 2010 tu tak sama la dengan 2019 kan. Tapi Ainul rasa beza terutama dalam kesihatan semasa mengandung. ketara sangat

HB Low

Ini masalah utama Ainul tau. sebab mak Ainul ada Thalasemia Carrier. Masa anak 1st mengandung, hb low sangat. paling rendah 8 dan paling tinggi 10. tak pernah skip makan ubat yang doktor bagi. Stress tau ! lagi lagi astik kena bebel je setiap kali check up hb tak naik. dah makan bayam, kerang. dah naik kembang tekak.

Masa mengandung anak ke 2 dan 3, Ainul amalkan vitamin Shaklee. dari sebelum mengandung lagi. Alhamdulillah hb normal sampai bersalin.

 

Kejang kaki

Masa mengandung anak 1st, setiap malam mesti kejang kaki. Susu dah minum tapi mungkin tak cukup keperluan kalsium. masa tu belum pandai. minum je susu tanpa ambil tahu berapa keperluan yang kita perlu. Itulah bila ambil tanpa ilmu. huhu

Kejang kaki ni dia punya sakit erghhhh !! menjerit jerit la setiap malam minta suami urutkan. Sampai Ainul fobia nak tidur. huhu

Masa anak no 2 dan 3, Ainul konsistent makan Ostematrix Shaklee. masa anak no 2, pernah 2 kali je kena. itu pun sebab siang tu aktif sangat. yelah p panjat Candi Borobudur. Balik hotel sejuk giler lupa nak telan Ostematrix. Bila rasa kejang tu cepat cepat makan Alhamdulillah terus lega.

                                                                                                                                                 ni masa pregnant 7 bulan anak no 2

 

 

Masa anak no 3,Alhamdulillah tiada kejang. padahal kalau ikut logik, kalsium lagilah dah berkurang sebab usia dah 33 tahun. tapi sebab kita sentiasa top keperluan harian. insyaALLAH cukup untuk kita dan baby.

Oh ya, selepas umur 30tahun, kalsium dah tak disimpan dalam badan kita tau. Jadi setiap hari kita kena cukupkan keperluan 1000mg setiap hari ye. kalau tak, kalsium kat tulang belakang akan diserap. Lama lama tulang cepat rapuh. jadilah osteoporosis

 

Kulit kusam

Masa anak 1st mungkin kurang nutrisi, memang muka pucat, kusam. kulit tak cantik. tak berseri langsung. nak kata pembawakan anak perempuan. 3 orang anak perempuan kot. hehehe

 

                                      masa mengandungkan anak 1st

 

                                                                                                                                   pregnant anak no 3

 

Vitamin Ibu Mengandung Untuk Sihat,Bertenaga, Kulit Cantik Dan Baby Bijak

Dari pengalaman sendiri, Ainul yakin yang nutrisi semasa hamil sangat penting giler. Kita kena makan makanan berkhasiat dan tambah dengan supplement barulah lengkap nutrisi untuk kita dan baby.

Vitamin mengandung yang Ainul ambil

 

SET LENGKAP UNTUK IBU MENGANDUNG
.
.
ESP
Membantu menguatkan rahim
Memberikan tenaga yang berpanjangan
PROTEIN yang membantu pertumbuhan plasenta,uterus & penghasilan susu.
Membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot & organ baby.
kulit ibu & bayi menjadi cerah & halus
.
.
VITA C
Meningkatkan sistem imun ibu hamil
Melembapkan kulit ibu hamil
Mencerahkan kulit
.
.
BCOMPLEX
Lengkap dengan 8 kumpulan B rumusan pe ting termasuk asid folik Asid folik penting bagi pembinaan tulang & mengelakkan kecacatan pada janin.
.
.
OMEGA GUARD
Membantu perkembangan minda ibu & bayi dalam kandungan
Membantu mengawal berat badan ibu hamil
Mengatasi masalah kolesterol dalam badan
.
.
VITALEA
Mengelakkan masalah anemia & kekurangan sel darah merah.
Multivitamin & zat besi yang penting untuk pembesaran bayi dalam kandungan.
.
.
OSTEMATRIK
kalsium – magnesium yang sangat penting untuk pembinaan sel,pertumbuhan gigi & pembentukan tulang bayi.
Mengelakkan ibu hamil dari kekejangan kaki (contoh simpul biawak)
Membantu mengatasi masalah sembelit ketika hamil
.

Berapa harga Set ini ?

Full set ni total RM608.75 dan nak lebih murah daftar ahli hanya RM65 dan korang terus dapat set ni RM487

 

Berbaloi ke Beli Vitamin Mengandung ni

Masa korang takda masalah masa pregnant memang korang rasa tak perlu kan tapi dalam diam korang tak cukup nutrisi dan bila tak cukup nutrisi akan efek baby juga tau. Ingat baby nak membesar macam macam perlu untuk perkembangan dia.

Kita dah penat bekerja, why not kita belanja untuk vitamin yang bagus untuk diri kita dan anak kita. Bila sihat, perjalanan kita sampai bersalin pun dipermudahkan

jangan tunggu ada gdm, darah tinggi baru nak ambil.

Supplement ambil setiap masa. Ainul walaupun tak pregnant tetap ambil setiap hari. untuk diri sendiri sihat. kena sayang diri sendiri dulu tau. ni kalau kita pun lemah, tak sihat, tak bertenaga macammana nak jaga anak anak suami.

 

Kena ambil semua ke vitamin ini ?

Set ni yang dicadangkan oleh pakar nutrisi ye bukan Ainul . dan yang dicadangkan ini yang terbaik dan yang ibu hamil perlu.

 

Macammana nak order?

Shaklee hanya boleh beli melalui pengedar sahaja ye. HARAM beli di Shopee, Lazada sebab mereka anggar P&R dan menjual secara haram

Jadi nak beli set mengandung ni boleh contact Ainul di 0133612717

klik je wasap ni >> www.wasap.com/60133612717/setmengandungfull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge