April is Cesarean Awareness Month. Saya Pernah Bersalin Cesarean 10 tahun lepas

April is Cesarean Awareness Month

Ainul pernah bersalin secara cesarean pada 2010. 10 tahun lepas. Tak dinafikan penjagaan luka cesarean sedikit leceh dari bersalin normal tapi anak no 2 bersalin normal luka jahit banyak pulak. hahaha so sama je susahnya

Cuma bersalin cesarean ni nak kena jaga bertahun. kadangkala gatal kat tempat luka. adoii gatal dia tak boleh bawa bincang

 

 

Dulu pernah walaupun dah anak 1tahun, kalau batuk bersin kuat sakit kat tempat luka tu. tapi bila check takde apa apa.

Syukur nya luka Cesarean Ainul elok. takde luka, nanah, air keluar ke. 10tahun ni elok je. sampai nak bersalin no 2,3 setiap kali check up mengandung nurse doktor mesti nya siapa Doktor yang jahit luka Cesarean . elok, kemas dan sekarang tengok macam takde tanda. doktor siap tanya ” betul ke awak pernah Cesarean anak 1st ni? hahaha

Sempena Cesarean Awareness Month ni, Ainul nak cadangkan pada yang bakal bersalin tak kiralah Cesarean atau normal untuk ambil VIVIX sebagai salah 1 supplement selepas bersalin nanti.

Dalam pantang wajib jaga makan. Makanan makanan berkhasiat. Makan buah, sayur, protein . dan ambil supplement makanan tambahan untuk top up mana yang tak cukup.

ni Ainul sediakan testimonial mereka yang ambil vivix masa pantang. Kajian research pun ada bukan sekadar testimonial. tapi kita mesti nak tau orang yang real ambil bagus ke idok kan?

Ainul pun amalkan vivix ni. berpantang , menyusu, sesaja ambil setiap hari pun. kata nak sihat kannn.. nak gojes kannn

siapa nak vivix meh PM tepi. ada offer untuk uolss diacount baikkk punya bulan ni.

#ddsvivix

 

nak cuba vivix boleh contact saya > www.wasap.my/60133612717/vivixpantang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge