Cara yang saya lakukan untuk cepat PREGNANT

Bila dah Kahwin semua pasangan idamkan anak kan. Tapi tak semua bertuah cepat pregnant. Ainul sendiri pun anak 1st ambil masa 7 bulan kahwin baru pregnant. Ok lah kan dan Ainul ada masalah untuk pregnant anak ke 2. Ambil masa 4 tahun baru dapat Maryam dan 3 tahun lahirkan Dahlia. Apapun memang plan Ainul anak mesti jarak at least 2 tahun ke atas. sebab nak menyusukan mereka 2 tahun dan bagi masa untuk badan kita rehat, badan cukup bersedia nak pregnant lagi

Hari ini Ainul nak kongsikanĀ Cara yang saya lakukan untuk cepat PREGNANT. Semoga apa yang Ainul nak kongsikan mendapat manfaat pada semua.

1.Doa & Minta didoakan

Allah Maha Pemberi rezeki. Jadi jagan lupa doa, solat hajat, solat tahajud. banyakkan solat sunat, baca Al Quran . dan bila ada yang tanya ” bila nak dapat anak” , sangat cepat sentap. Tarik nafas dan jawab dengan baik. ” belum ada rezeki, doakan kan saya ye cepat dapat anak ”

kita minta orang lain juga doakan kita. jangan la menjawab dengan kasar, biadap . takut takut sikap tu buat orang kecik hati dan lagi rezeki kita makin sempit. jaga jaga tau.

 

2. Pemakanan

Usaha sangatlah penting. jangan doa je tanpa usaha itu orang malas. Usaha paling penting adalah PEMAKANAN. kawal apa juga makanan yang masuk ke perut kita. kurangkan fast food, gula putih. Mana yang overweight, underweight kena pastikan berat normal. sebab inilah kena jaga makan. Makanan yang sihat akan hasilakn sperma, ovum yang sihat. kalau kita pregnant tapi tak jaga makan taknak lah nanti kena kencing manis, darah tinggi masa pregnant pulak kan. Jadi kena jaga pemakanan dari sebelum pregnant. macam Ainul maa nak dapatkan Dahlia, Ainul buat detox. Bagus untuk buang toksin dalam badan. mana tau toksin tu buatkan kita susah hamil. ramai kawan kawan yang terpregnant selepas buat detox. so jom cuba. tak rugi pun. yang penting sihat dapat

 

3. Waktu subur

Ramai yang nak pregnant tapi tak tau waktu subur bila. Adoi ! benda basic ni kena tau. kalau tak reti kira download je apps untuk tau waktu subur kita. ini antara aps untuk kesuburan yang korang boleh guna. nanti apps akan beritahu waktu yang tinggi untuk pregnant. InsyaALLAH ini pun usaha kita

 

 

4. Bersama suami

Pernah baca selepas bersama jangan cuci dan terus tidur. Tapi pernah baca juga makhruh kalau tak cuci selepas bersama. Korang refer ustazah la ye untuk kepastian. Bagi Ainu kebersihan penting. Selepas bersama tunggu sekejap dan selepas tu baru cuci. Cuma jangan cuci dengan feminine wash . Sebab ia akan bunuh bakteria baik pada vagina. Tapi jangan la tak cuci sebab kalau kotor takut takut boleh kena kanser rahim pulak. Sebab ada kawan share . Dia pernah ada kanser rahim. salah 1 sebab adalah lelaki punya tu tak bersih. bila tak bersih dan bila bersama akan jangkit pada kita. kita pulak tak bersih betul betul selepas bersama.

Petua lain adalah selepas bersama angkat kaki ke dinding. konon nak bagi sperma masuk betul betul. Betul ke idok try la ye. hehe

 

5. Supplement

Bagi Ainul supplement penting sangat. Sebab apa? mana nak cukup dari makanan sahaja. kita makan nak kontrol. sayur makan sikit, buah sikit. nasi, protein sikit takut gemuk. Mana nak cukup nutrisi dan nutrisi penting nak bagi sperma, ovum sihat. dan bila meningkat usia kesuburan wanita makin menurun. dan ovum juga akan tua macam kita. dan korang kena makan banyak makanan yang kaya coq10 untuk reverse umur ovum

sebab inilah Ainul amalkan supplement. Ainul memang akan dari menyusukan Arreessa. dan sampai sekarnag dan 8 tahun setiap hari makan. patut makin cantik kan? hehehe

 

Cara yang saya lakukan untuk cepat PREGNANT

 

inilah coqtrol yang kaya dengan coq10. bantu bagi tenaga pada sperma dan ovum. korang tau tak sperma sel paling kecil dalam badan lelai nak jumpa ovum sel paling besar pada badan wanita. bayangkan kalau sperma tu takde tenaga. macamana dia nak berenang laju tembus ovum. susah kan? jadi penting coqtrol ni. dan coq10 bantu reverse umur ovum. bagi lebih muda dan kesuburan tinggi.

Bonus coqtrol ni bagus untuk jantung, kulit, tenaga

 

Cara yang saya lakukan untuk cepat PREGNANT

febret Ainu. Ainul ambil ni asalnya sebab nak betulkan period yang tak regular. Alhamdulillah setahun makan period regular. dan Ainul makan lagi untuk cuba pregnant. Alhamdulillah berjaya pregnant. GLA Complex ni bantu stabilkan hormon wanita, banyakkan cecair kesuburan. Serius ni sangat betul. kalau nak tau lagi boleh contact Ainul la. Ainul akan consult cara betul makan GLA ni. tapi syarat kena beli dengan Ainul la.

 

Ada banyak lagi supplement sebenarnya tapi 2 ni basic untuk korang suami isteri cuba.

Mahal la .. yeke? rasanya lagi murah dari IVF. kawan cakap dia buat IVF sampai berpuluh ribu tapi tak berjaya juga. Supplement ni ambil kalau tak berjaya sihat confirm dapat. Sihat, cantik akan dapat kalau konsistent ambil

 

Ok iniĀ Cara yang saya lakukan untuk cepat PREGNANT. Silah cuba mana tau ada rezeki kan. Yang penting kita USAHA , USAHA, USAHA dan DOA

InsyaALLAH ianya akan datang bila tepat pada masanya.

nak order supplement ni boleh whatsapp Ainul : www.wasap.my/60133612717/coqtrolGLA

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge