Yuran Little Caliph 2019 Di Shah Alam

Yuran Little Caliph 2019 Di Shah Alam yang Ainul dapat dari cikgu Maryam. Tahun ni Maryam dah 5 tahun. Jadi yuran ni untuk 5 tahun la ye. kalau 4 & 6 tahun mungkin sedikit berbeza. Boleh ke pejabat Little Caliph kawasan masing masing tanya ye

 

Pengalaman Maryam di Litte Caliph

Ainul dah hantar anak ke Litte Caliph di Seksyen 7 Shah Alam ni sejak Arreessa 2tahun. Masa ni dia masuk daycare biasa. Jadi dah biasa dengan cikgu disana, maka dia sambung belajar di LC sampai 6 tahun. Bila Maryam masuk 4tahun tahun lepas, Ainul teruskan di sekolah yang sama. Rasa selesa dan suka dengan pengurusan di LC ni.

Boleh baca Kisah Maryam masuk Little Caliph tahun lepas 2018

Aidilfitri Little caliph 2018

 

 

kena buat persembahan lagu raya. Biasa la anak anak kecil . Bila ada mama papa terus nangis. Ingat Maryam nak nanges juga tapi eh relax cool je dia.

 

Teacher’s Day Little Caliph

Hari Guru LC 2018. Ada macam macam aktiviti. untuk guru ibu bapa pun ada. Ainul pun masuk tapi takde gambar pulak. hehe.

 

Sport Day Little Caliph 2018

Hari sukan Little Caliph kawasan Shah Alam di Stadium Panasonic Shah Alam . Sangat meriah. Maryam menang no 1 game untuk 4 years

 

Dari segi Akademik macammana?

Maryam baru 5 tahun jadi banyak kali yang dia perlu lalui. Ainul pun tak push dia untuk wajib lancar membaca. Apapun masa dia 4tahun huruf dah kenal. dah dah boleh membaca sikit sikit untuk suku kata yang mudah. Oklah kan. Dia paling suka matematik. laju je kalau buat math. macam babah dia la. suka math .

Arreessa dulu masuk darjah 1 pun tak lancar membaca lagi. Tapi Alhamdulillah cikgu sekolah dia bantu dan masa darjah 1 lancar dia membaca bahasa dan english.

Ainul tak la terlalu push anak anak sampai hantar tuition pulak. Apapun ini ikut kehendak masing masing la ye. takde yang betul atau salah. masing masing ada cara untuk anak mereka. Jadi kita raikan perbezaan ye.

 

So far Ainul berpuas hati dengan Little Caliph ni. Rasanya Dahlia nanti pun ke LC juga la. Setiap tadika ada kelebihan, kekurangan tersendiri. Tadika Kemas pun bagus. Ainul dulu tadika kemas tauuu..

Bagi Ainul yang penting anak anak kita happy. belajar berkawan, berdikari. Proses pembelajaran , pengalaman dia itu yang penting.

Semoga entry Yuran Little Caliph 2019 Di Shah Alam ni dapat memberi idea sedikit sebanyak pada kawan kawan. Apapun korang kena p LC tu survey, tengok sendiri. Baru puas hati kan.

Semoga anak anak kita membesar dengan sihat dan cergas ..Aminn

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge